Οφέλη για την υγεία

Οξειδωτικό Στρες
Οι Πολυφαινόλες είναι το αντί οξειδωτικό της φύσης και προστατεύουν τα λιπίδια του αίματος από την οξείδωση. Αυτή είναι και η βάση για τον Αναγνωρισμένο από την Ε.Ε. Ισχυρισμό Υγείας. Το Οξειδωτικό Στρες είναι συνδεδεμένο με ασθένειες όπως: Υψηλή Χοληστερίνη, Καρδιακές Παθήσεις, Αλτσχαϊμερς, Καρκίνο και άλλα.
Καρδιακές Παθήσεις
Το ελαιόλαδο βοηθάει στην διατήρηση των καλών επιπέδων Χοληστερίνης διότι είναι μια σημαντική πηγή HDL “Καλής” Χοληστερίνης ενώ ταυτόχρονα οι Πολυφαινόλες περιορίζουν την οξείδωση της LDL “Κακής” Χοληστερίνης που προκαλεί την Πλάκα. Η Πλάκα βουλώνει τις αρτηρίες και περιορίζει την ροή του αίματος στην καρδιά, και στον εγκέφαλο, προκαλώντας καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά.
Λειτουργία Εγκεφάλου
Όπως και με την καρδία, οι Πολυφαινόλες περιορίζουν την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος περιορίζοντας την δημιουργία Πλάκας που βουλώνει της αρτηρίες στον εγκέφαλο προκαλώντας εγκεφαλικά. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως άνθρωποι που καταναλώνουν Υγιεινό Ελαιόλαδο έχουν μικρότερη πιθανότητα να αναπτύξουν ασθένειες του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ηλικία (π.χ. Αλτσχαίμερ)
Πεπτικό Σύστημα
Το προφίλ λιπαρών του Ελαιολάδου το κάνουν το μόνο λάδι που αφομοιώνετε πλήρως από το σώμα και έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο από την Αρχαία Ελλάδα. Βοηθά σε όλα τα στάδια του πεπτικού συστήματος από τη μείωση αναρροής μέχρι την βελτίωση της πέψης στο παχύ έντερο. Βοηθά ακόμη και με την κακή αναπνοή.
Καρκίνος
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως ελαιόλαδα με υψηλές Πολυφαινόλες ασκούν μια προστατευτική δράση έναντι ορισμένων κακοήθων όγκων ( μαστού, προστάτη, ενδομητρίου, του πεπτικού συστήματος και περισσότερο). Δεν είναι σαφές ποια είναι η άμεση σχέση , αλλά τα ελαιόλαδα με υψηλότερες Πολυφαινόλες απέδωσαν καλύτερα αποτελέσματα στις μελέτες.
Υγεία Οστών
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα με δίαιτες υψηλές σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν Ρευματοειδής Αρθρίτιδα. Οι αντιφλεγμονώδεις Πολυφαινόλες λειτουργούν και ως μια φυσική ανακούφιση για όσους έχουν προβλήματα στης αρθρώσεις ενώ παράλληλα βοηθάει στην ασβεστοποίηση των οστών βοηθώντας στην απορρόφηση του ασβεστίου.